Zanger/MC Emmanuel Anning

Zanger / MC Emmanuel Anning was 6 jaar oud en woonde  in Ghana met zijn zeven broers en  zussen. Zijn moeder pendelde op en neer tussen Ghana en Amsterdam voor werk. Als ze in Nederland was, liet zijn moeder de video meelopen met MTV, de populaire muziekzender die hij in Ghana niet kon ontvangen. Emmanuel en zijn broers wisten niet wat ze zagen, toen ze de banden voor het eerst afspeelden.

Een jaar later  nam zijn moeder hem mee naar familie in Amsterdam waar MTV 24  uur per dag te ontvangen was.  Daar vervolmaakte Emmanuel Anning zijn danspasjes en de bijbehorende liedjes, die hij op Ghanese feesten uitvoerde. Met groot succes. Zo groot, dat zijn moeder er brood in zag, voor hem een Michael Jackson pak huurde en aan vrienden en familie vertelde dat Emmanuel tegen een kleine vergoeding op hun feest zou komen dansen en zingen. Zo ontdekte hij hoe cool het was om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Inmiddels  woont  Emmanuel al geruime tijd in Nederland en heeft hij mooie carrière opgebouwd. Zo heeft hij o.a. meegedaan aan de Voice of Holland waar Marco Borsato en Nick en Simon de  stoelen met veel  enthousiasme voor hem omdraaiden. Emmanual is een hippe artiest met een karakteristieke eigen stijl te boeken als  mc/vocalist  naast diverse dj’s of met zijn eigen cover band The Tour!